Vroeg kinderlijk trauma en een volwassen partner relatie.
18 juli 2023 
1 min. leestijd

Vroeg kinderlijk trauma en een volwassen partner relatie.

Hoe belangrijk is het verwerken van vroeg kinderlijk trauma voor een volwassen partner relatie.

vertrouwen Moon Consultancy

Het verwerken van vroeg kinderlijk trauma is van cruciaal belang voor een volwassen partnerrelatie. Traumatische ervaringen uit onze kindertijd kunnen diepe emotionele wonden achterlaten die invloed hebben op hoe we ons hechten, communiceren en verbinding maken met onze partners.

Onverwerkte trauma's kunnen leiden tot patronen van angst, vermijding, emotionele afstandelijkheid of zelfs destructieve gedragspatronen in relaties. Ze kunnen ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen belemmeren, onze vertrouwensniveaus aantasten en ons laten vasthouden aan negatieve overtuigingen over onszelf en anderen.

Het verwerken van deze trauma's biedt de mogelijkheid tot heling en groei, zowel op individueel niveau als binnen de relatie. Door bewust te worden van de impact van vroegere trauma's en actief te werken aan herstel, kunnen partners elkaar ondersteunen en begripvol zijn. Dit opent de deur naar een diepere empathie, compassie en verbinding.

Het verwerken van vroeg kinderlijk trauma vereist vaak professionele hulp, zoals therapie of counseling. Een getrainde therapeut kan helpen bij het identificeren van trauma-gerelateerde patronen, het aanpakken van onderliggende emoties en het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen.

Door samen als partners te werken aan het verwerken van vroeg kinderlijk trauma, kunnen ze een veilige en ondersteunende omgeving creëren waarin heling mogelijk is. Het vergt moed, geduld en toewijding, maar de beloningen zijn enorm. Een relatie die gebaseerd is op wederzijds begrip, empathie en liefdevolle acceptatie kan bloeien wanneer trauma wordt erkend en genezen.

Het verwerken van vroeg kinderlijk trauma in een volwassen partnerrelatie is een investering in het creëren van een gezonde, liefdevolle en duurzame verbinding. Het opent de deur naar een toekomst vol groei, intimiteit en geluk voor beide partners.

Mirjam Veltman: 30+ jaar therapeut voor individuen, partners en gezinnen met als specialisatie hechting en trauma. Cliënten komen uit alle lagen, rangen en standen van de samenleving: van celebrity's uit de mediawereld, politici, directeuren met beursgenoteerde bedrijven, loodgieters, onderwijzers, hoogleraren, thuis-blijf- moeders en vaders, vastgelopen en opstandige jongeren ...! en alles daar tussen in.Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse hondenbezitster en liefhebster van wandelen in de natuur van bos, polders en strand. Auteur van het boek "Allemaal bijzondere mensen", korte verhalen uit de praktijk van mijn praktijk Moon Consultancy.
Reactie plaatsen