relatie apk moon consultancy

Een APK voor je relatie met EFT


Voor wie?

EFT staat voor de methodiek: Emotionaly Foccussed Therapy en is ontwikkeld door Sue Johnson. Deze EFT methodiek is er voor vrijwel iedereen: hetero- of homoseksuele paren, paren die kort of lang bij elkaar zijn. Voor partners die kampen met al lang durende of kortdurende problematiek. Ongeacht religie, cultuur, opleidingsniveau of leeftijd.

Bij iedereen die relatieproblemen heeft of die de relatie wil verbeteren zal een APK voor je relatie met EFT nut hebben. Dit is zeker ook voor ‘algemene relatieproblemen’.  Die partners die bereid zijn te investeren in hun relatie hebben een goede kans op relatieverbetering. Dit geldt ook voor mensen die zichzelf geen ‘therapie-type’ vinden of die denken dat therapie en behandeling alleen iets is voor anderen.

Het is absoluut geen voorwaarde dat partners al gemakkelijk kunnen praten over emoties – of over problemen. Iedere EFT-therapeut weet hoe lastig en moeilijk het kan zijn om over persoonlijke problemen te praten – je hoeft dit dus niet al te kunnen! Uit één van de vele onderzoeken over EFT, bleek juist dat EFT zeer goed werkt bij het type ‘stille wateren – diepe gronden’…


Meest voorkomende aanmeldingsredenen voor een RelatieAPK:

 • Vastlopen in steeds terug kerende ruzie's
 • Verlies van verbinding, liefde en intimiteit
 • Verwijdering door tijdgebrek, drukte in gezin / werk
 • Niet kunnen praten samen over moeilijke onderwerpen
 • Negatief effect van trauma's uit het verleden op de relatie nu
 • Vreemdgaan, affaires: willen / kunnen we nog samen verder?
 • Verschil in opvattingen over opvoeding van de kinderen
 • Handvatten voor balans in een nieuw samengesteld gezin
 • Hoe met elkaar om te gaan als één van de partners een diagnose heeft
 • Begeleiding bij verlies rond (chronische) ziekte, overlijden, nieuwe levensfase


Wanneer is relatietherapie zinvol?

Moon Consultancy geeft relatietherapie aan mensen die om verschillende redenen problemen in de relatie ondervinden. Vaak merk je dat het al een tijdje niet meer zo goed gaat op de manier waarop je met elkaar omgaat en hoe je met elkaar praat. Het kan er op lijken dat wat jij zegt door je partner helemaal niet of heel anders wordt gehoord en geïnterpreteerd. Een normaal gesprek is soms bijna niet meer mogelijk en van die vertrouwde intimiteit van vroeger is nog maar bar weinig over. Pogingen om dit te veranderen pakken steeds verkeerd uit, kwetsen en elkaar niet verstaan, komt steeds vaker voor: een negatieve spiraal.Van verlies van zelfvertrouwen en eigenwaarde, heftige trauma’s, communicatie problemen en vastgelopen patronen in relatie’s, hulp bij het vormgeven rond nieuw-samengestelde gezinnen, geweld, mishandeling, begeleiding bij opvoedingskwestie’s, onzekerheid, angst en eenzaamheid en thema’s rond verschillende uitingen en gevolgen van verlies (liefde & verbondenheid, ziekte en dood, werk, etc) ….Balans en communicatie in je relatie

Relaties zijn gebaat bij balans. Als er iets niet lekker zit in de relatie met je partner, dan heeft dat een groot negatief effect op alle andere aspecten van je leven zoals werk en fysieke en geestelijke gezondheid. Mensen met een goede relatie zijn bewezen gezonder, leven langer en voelen zich gelukkiger.

Veel moeilijkheden in een relatie hebben te maken met de communicatieproblemen tussen partners. Verschillende denkwijze tussen partners kunnen voor communicatieproblemen zorgen. Dit gebeurt meestal niet uit gebrek aan liefde, maar omdat mensen elkaar niet lijken te begrijpen en zich teleurgesteld voelen.


Wat kunnen jullie verwachten?

 • Een consult duurt 1 tot 1,5 uur (de 1e paar keer vaak iets langer)
 • We starten direct: ik ben niet goed in 'koetjes en kalfjes'!
 • De 1e afspraak is gezamenlijk
 • Daarna ieder een individueel gesprek en vervolgens weer samen verder.
 • Mocht het gewenst of noodzakelijk zijn: er kunnen altijd extra individuele afspraken gemaakt worden
 • Je krijgt inzicht in jullie patronen, de dynamiek en zicht- en onzichtbare valkuilen
 • Je krijgt handvatten om problemen op te lossen.
 • Afspraken plannen we op de momenten dat het jullie het beste uitkomt in de agenda
 • praktijk aan huis: geen saaie wachtruimte, geen doorverbind-assistente. 
 • Door mijn studie en bijscholing altijd up to date over de meest effectieve werkvormen voor je relatie


Voordelen

 • Aan de slag met wetenschappelijk bewezen effectieve methode's (EFT, Cognitief, Narratief)
 • Snel starten, geen wachtlijst
 • Alles toegepast op jullie specifieke situatie (geen standaard stappenplan 'uit het boekje')
 • Zelf bepalen wat de gewenste tijd is voor afspraken (ochtend, middag of avond).
 • Bewust tijd en aandacht aan elkaar besteden voor meer verbondenheid.
 • Meer intimiteit en vertrouwen met elkaar ontwikkelen.
 • Combinatie mogelijk tussen gesprekken live in de praktijk en via beeldbellen (beveiligde verbinding)
 • Maak gebruik van mijn 30 jaar ervaring als therapeut! 


Wil je een afspraak maken met Mirjam Veltman om snel te starten met het verbeteren van je relatie?

Klik hieronder voor het maken van een afspraak.

Voor meer informatie over de EFT methodiek, kan je kijken op deze site waarbij ik ben aangesloten.


                                

moon consultancy therapie dordrecht

FAQ: Veel gestelde vragen

   

FAQ: Veel gestelde vragen

Wanneer is relatietherapie een goed idee?

Relatietherapie helpt je vastgeroeste patronen in je relatie te doorbreken, meer begrip voor elkaar te krijgen en intimiteit te vergroten. Er zijn diverse onderwerpen die de revue kunnen passeren, denk aan hechtingsproblemen, trauma's uit het verleden of juist zeer recent. Als je behoorlijk twijfelt over je relatie is het verstandig om advies te vragen aan een goede relatietherapeut. Wacht liever niet te lang, daarmee kun je jezelf en je partner veel ellende besparen. Bij Moon Consultancy kun je ervaren of relatietherapie voor jullie een oplossing is en of het klikt met de therapeut.

Kan ik relatietherapie ook online doen?

Ja, dat kan! Ik heb een goede beveiligde en AGV-proof beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis relatietherapie kunt doen. Hier wordt veel gebruik van gemaakt door expats in het buitenland, ambtenaren van bijvoorbeeld Binnenlandse Zaken of als je geen oppas voor je jonge kinderen kunt regelen. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Ik zorg voor een beveiligde verbinding met beeldbellen via Zoom.

Kan ik een vergoeding krijgen voor therapie

Moon Consultancy valt bij de zorgverzekeraars onder "Complementaire" of "Alternatieve" geneeswijze. Bij een aanvullende polis zijn er meestal vergoedingen mogelijk. Vraag dit voor de zekerheid altijd zelf even na bij jouw eigen verzekeraar, vóór de therapie start!

Kunnen we snel terecht voor een afspraak?

Ja, bij Moon Consultancy kun je over het algemeen snel terecht voor een eerste afspraak relatietherapie. Ik werk niet met een wachtlijst maar maak direct een afspraak met jullie. Je kan zelf aangeven welke voorkeur je hebt voor het maken van afspraken (dagdeel, tijdstip). Dan kijk ik in de agenda waneer de snelste mogelijk is om een afspraak in te plannen.

Met wat voor relatieproblemen kunnen we komen?

Zoveel mensen, zoveel soorten relatieproblemen…. Zoals hechtingsproblemen, trauma’s uit het verleden, verlatingsangst, bindingsangst, vreemdgaan, communicatieproblemen, gezinsproblemen, huwelijksproblemen, intimiteit-problemen, jaloezie, ruzies, stilte’s, ziekte’s.

Wat kost relatietherapie?

Relatietherapie is een investering in jezelf, in je leven en in je relatie(s).
Een overzicht van de tarieven kan je terug vinden en bij de tab "Contact" onderaan de pagina ( https://moonconsultancy.nl/contact/ ).
Mocht je een betalingsregeling willen, dan kan je dit altijd bespreken met mij.
Bij de meeste zorgverzekeraars zijn vergoedingen mogelijk. Vraag dit altijd zelf na als je hier meer over wilt weten.

Heeft Moon Consultancy ook een online relatietraining?

Ja! Het kan ook zijn dat je therapie een te grote stap vindt, of dat het nu nog niet nodig voor jullie relatie. Maar dat je wél merkt dat je relatie wat extra positieve energie en aandacht kan gebruiken.
Dan is een online "Moon RelatieAPK cursus" of de "Mini RelatieAPK cursus" een goede optie. Je kan de cursus doorlopen in je eigen tempo en in je eigen tijd. Gewoon vanaf je eigen bank op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Dit scheelt een hoop geregel met werk en kleine kinderen en kost ook minder... ;-)
Let op! Online cursussen zijn nooit vergelijkbaar met face-to-face relatietherapie!

Kan ik een afspraak ook annuleren?

Als we een afspraak gepland hebben en je kunt onverhoopt niet, laat het me dan 48 uur van tevoren weten. Dan heb ik de mogelijkheid  iemand anders in te plannen en hoef ik de kosten voor de sessie niet in rekening te brengen. Sessies die geannuleerd worden binnen 48 uur voor de afspraak worden altijd volledig in rekening gebracht.

Waar is de praktijk van Moon Consultancy gevestigd?

De praktijk is te vinden aan de Riouwstraat 37 3312XJ te Dordrecht. De praktijk bevind zich op de 1e verdieping. Er is geen lift aanwezig.

Moet ik parkeergeld betalen bij de praktijk van Moon Consultancy?

Ja, er is een betaald-parkeren regeling in de straat. Overdag is er altijd voldoende ruimte om je auto te parkeren in de straat. In de avond moet je soms even zoeken naar een plekje.

Is de praktijk van Moon Consultancy met het openbaar vervoer te bereiken?

Ja: Op de Oranjelaan en de Reeweg-Oost stoppen verschillende bussen. Het is dan ongeveer 3-5 minuten lopen naar de praktijk in de Riouwstraat 37. Vanaf het Centraal Station Dordrecht is het 10-15 minuten lopen naar de praktijk.

Worden sessies bij Moon Consultancy vergoed?

Ja, bij de meeste zorgverzekeraars zijn vergoedingen mogelijk. Op de site van mijn beroepsvereniging LVPW kan je een overzicht vinden (www.lvpw.nl). Informatie hierover kan je ook lezen onderaan de Contactpagina op mijn site.

Wie heeft EFT (Emotionally Focused Therapy) bedacht?

Klinisch psycholoog dr. Sue Johnson ontwikkelde EFT (Emotionally Focused Therapy). Zij heeft de EFT methode bedacht.
EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie van John Bowlby. Zij ontdekte dat hechtingspatronen niet alleen van toepassing zijn op kinderen en hun ouders, maar ook op geliefden in relatie’s. Als mens hebben we een aangeboren behoefte om een intieme verbinding met de ander aan te gaan. Wanneer mensen veilig gehecht zijn, voelen ze zich vertrouwd met elkaar en kunnen ze hun emoties kwijt bij hun partner. Maar wanneer je vroeger in je jeugd of in eerdere relatie’s hebt ervaren dat je door de ander afgewezen was of wanneer je je in de steek gelaten voelt, kunnen er patronen ontstaan waar partners in verstrikt raken.
In EFT worden deze patronen duidelijk en leren partners om uit het patroon te stappen, hun echte emoties en behoeften te erkennen en die tegenover elkaar te uiten. De effectiviteit van EFT is aangetoond in verschillende klinische studies en bewezen effectief gebleken.

Wat levert relatietherapie ons op?

Het resultaat van relatietherapie / EFT kan zijn:
• Een stabielere en liefdevollere relatie.
• In geval van verwijdering of ruzie: sneller herstel en verbinding.
• Het kennen van en kunnen uitspreken van je eigen behoeftes
• Betere communicatie; meer acceptatie, respect, erkenning, begrip, waardering en verdraagzaamheid.
• Bewuster zijn van jullie verschillen en hoe daar mee om te gaan.
• Balans tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid in jullie relatie.
• Een balans in autonomie en verbinding, persoonlijk en samen.
• Meer zelfvertrouwen en vertrouwen in jullie relatie.
• Samen jullie eigen (nieuwe) ‘gebruiksaanwijzing’ ontdekken. Problemen kan je nu samen aanpakken.
• Meer rust, tevredenheid en acceptatie over jezelf, jouw partner en de relatie.

We hebben wel regelmatig ruzie, maar waarom hebben we daar iemand anders bij nodig?

Het is makkelijker praten met een ‘derde persoon’ erbij: een objectieve buitenstaander kan kijken naar jullie emoties. Ik kan jullie helpen je emoties te verwoorden en te uiten en ik zal me niet snel aangevallen voelen. Het is moeilijk om dat zelf te doen omdat je nu eenmaal de hoofdrolspeler bent in je eigen verhaal. Ik help jullie uit te zoeken wat de ruzie is (onderliggende boodschap) waarin jullie worden meegezogen.

En als mijn partner niet mee wilt komen voor relatietherapie?

Relatie kan je -hoe gek dat misschien ook kinkt, ook in je eentje doen. De gesprekken die wij samen voeren, hebben ongetwijfeld invloed en effect op jullie relatie.

Werkt het ook met andere mensen dan je partner? Zoals collega’s op het werk, ouders met nieuw samengestelde gezinnen.

Ja dat kan. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby. EFT kan ook heel goed worden toegepast binnen gezinnen en in teams in organisaties.

Hoe lang duurt een traject relatietherapie bij Moon Consultancy?

Dat is altijd heel moeilijk vooraf te zeggen. Een therapie traject doorloopt een aantal fases. Een fase kan in principe niet worden afgerond voordat hij helemaal is doorlopen en hoe lang iedere fase duurt is niet van te voren te zeggen. Veel is afhankelijk van de veiligheid en het onderlinge vertrouwen in jullie relatie, de problemen die spelen, hoelang jullie al lopen te worstelen en hoezeer jullie nu diep gekwetst zijn.
Soms kan één korte interventie genoeg zijn.

Een gemiddeld traject doorloopt ongeveer 8-12 sessies. Maar het kán dus ook langer of korter duren.

Zijn er ook andere methode's dan EFT goed voor relatietherapie?

Ja zeker! Ik maak gebruik van verschillende methodieken binnen de therapieën die ik geef. Dit is afhankelijk van de probleem vraag en wat bij jullie op dat moment het beste past en de beste resultaten zullen geven.

Wij hebben geen behoefte aan een intensief therapie traject, kan het ook anders?

Dat kan: Wat vaak voorkomt is dat partners op regelmatige basis een Relatie APK-tje willen. Om de neuzen dezelfde kant op te zetten en dat wat broeit, zichtbaar en bespreekbaar te maken. Om escalatie en erger te voorkomen. We plannen dan bijvoorbeeld elke 1,5, 2 of 3 maanden een APK afspraak in.

Moeten we heel erge problemen hebben om toch in therapie te gaan?

Nee, dat hoeft niet per se. Veel stellen in mijn praktijk willen juist de grote problemen voorkomen door regelmatig een relatie APK in te plannen. Doordat ik een 'buitenstaander' ben, praat dat vaak makkelijker en kan ik op een frisse en verrassende manier inzichten delen die jullie kunnen helpen je relatie te verdiepen en in balans te houden.

Is het ook mogelijk op een andere locatie af te spreken dan in de praktijk van Moon Consultancy?

Ja dat kan. Afhankelijk van de locatie zullen er dan wel meerkosten zijn voor reis-tijd en kilometervergoeding.
Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in een natuurgebied af te spreken. Ik kom dan met mijn Rode Praatbus camper ( https://depraatbus.nl ).

We kunnen de sessie wandelend doen en afsluiten met een lekker kopje koffie of thee in de camper. (of bij erg slecht weer, in de bus het gesprek houden ;-)

Wij hebben de Moon Boost gedaan op https://relatieapk.online/resources maar willen toch graag ook in gesprek.

Kan dat?

Natuurlijk: juist ook na de online cursus van Moon Consultancy, kom je er samen achter waar misschien toch nog pijnpunten zitten waar jullie met hulp, dieper op in willen gaan. Dan is het prettig om door te pakken met relatietherapie in de praktijk van Moon Consultancy.

Ik wil niet dat mijn huisarts (partner, werkgever, etc ) weet dat ik therapie nodig heb, kan dat?

Ja, dat kan. Ik zal nooit gegevens met derden delen zonder jouw vooraf vastgelegde schriftelijke toestemming. Mocht er sprake zijn van huiselijk geweld en/of mishandeling, dan ben ik verplicht een zorg melding te doen. Dit zal ik altijd vooraf met jou bespreken.