Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen
Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen

Allemaal bijzondere mensen

Korte verhalen uit de praktijk van Moon Consultancy

NBD|Biblion recensie

Job description

Recht uit de praktijk:                  verdiet, verlies & kracht en leven!

Bundel boeiende ervaringsverhalen, vermengd met fictie. De Nederlandse schrijfster (1968) was werkzaam als maatschappelijk werkster in de jeugdhulpverlening en is nu gezins- en relatietherapeute en coach.


Aan bod komen onder meer kwetsbaarheid, het zoeken naar de eigen identiteit, veerkracht, passie, de stress van vrouwen, verscheurd tussen werk en gezin en (uitgebreid) de ervaringen van een allochtoon meisje. Kleurenfoto’s uit de privé-verzameling van de schrijfster verlevendigen dit boekje met mooie portretjes. Eenvoudige uitvoering, kleine druk.
Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen

Over de auteur

Mix van mensen:  ‘Allemaal bijzondere mensen’ is een verzameling van verhalen, opgetekend en verzameld uit bijna twintig jaar werken met mensen. In haar vak als maatschappelijk werkster in de (jeugd)hulpverlening en als relatietherapeute in haar eigen praktijk Moon Consultancy in Dordrecht heeft Mirjam Veltman namelijk heel wat mensen voorbij zien komen. Mirjam Veltman presenteert in haar boek een mix van deze mensen, naar waarheid en aangevuld met fictie. Relatieproblemen; gepest worden op school; stress door de combinatie van werk, gezin en schooltaken; ouder worden: het komt allemaal aan bod in dit debuut.

Mensen zijn er overal. Op straat, thuis, onderweg. Single of samen. Met elkaar in contact, kind, jongere en volwassen. Samen of alleen. Met allemaal verlangens, passie voor het leven en de behoefte om te mogen zijn wie we zijn.

Mirjam Veltman (1968), relatietherapeute, presenteert met haar debuut `Allemaal
bijzondere mensen korte verhalen van mensen die een luisterend oor nodig hadden. De verzameling bijzondere verhalen is opgetekend uit bijna twintig jaar werken met mensen.


Relatieproblemen; gepest worden op school; stress door de combinatie van werk en gezin, angsten en zelfvertrouwen. allemaal bijzondere mensen gaat over hoe elk mens uniek is, met voor iedereen herkenbare verlangens en universele
emoties.2

Boeken geschreven

4.470+

Lezers

#1

Bestseller

5

Media optredens

  • Mensen zoals jij en ik....
  • Over kwetsbaarheid en kracht...
  • Prettig leesbare korte verhalen...
  • Recht uit het hart...
  • Dat je dacht de enige te zijn....
  • Een inkijkje in een therapie praktijk
  • Openhartig en eerlijk
  • Lees mee met wat er in de therapie praktijk gebeurd

Wat andere lezers zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
onder je huid ...
Mirjam Veltman schreef "allemaal bijzondere mensen": korte portretten gebaseerd op twintig jaar ervaring in de hulpverlening. Het zijn pareltjes. Scherpe observaties, afstandelijk en toch zeer nabij. Met weinig woorden lukt het Mirjam om de mensen tot leven te wekken. Zo zelfs dat ze onder je huid kruipen. Je wilt weten hoe het met hen afloopt. En je wenst hen het allerbeste. Een mooi klein boekje. 


Aletta. Senior advisor at the Council for Health and Society (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, RVS)


Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen
Ms. Nameless
Add Your Stars
soms ontroerend, soms pijnlijk...

Mirjam heeft een debuut geschreven waarin ze met gevoel voor literaire schoonheid blijk geeft van een grondig inzicht in de menselijke soort. De verhalen zijn prettig geschreven en de meeste bevatten een twist op het eind, die soms ontroerend, soms pijnlijke is. Het debuut is in zeer korte tijd ontstaan en een aantal verhalen springt eruit. Als de uitgever bij Mirjams volgende bloemlezing meer tijd neemt voor selectie, is de kans groot dat het alleen maar beter wordt.


Jeroen.  Hoofd Communicatie, eerder werkzaam als journalist en als auteur van korte verhalen.

Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen
Ms. Nameless
Add Your Stars
in een ruk uitgelezen...

Mirjam's boek 'Allemaal bijzondere mensen' in een ruk uitgelezen. De titel is goed gekozen - het zegt iets over Mirjam en haar kijk op haar cliënten. De verhalen, soms schrijnend, soms humoristisch en meer dan eens herkenbaar. Ik wil het boek nog een keer lezen, maar nu met meer aandacht voor detail. Goed gedaan! Hoop spoedig meer van je te lezen. Ik ga je volgen! 


Annelies. Humanitas Drechtsteden

Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen
Ms. Nameless
Add Your Stars
Tussen de regels voel je de emoties...

Het boek van Mirjam 'Allemaal bijzondere mensen' gelezen. Wat een mooie verhalen, prachtig opgetekend. Verhalen die gaan over vaak pijnlijke ervaringen en hoe veerkrachtig mensen daarmee om weten te gaan. Tussen de regels voel je de emoties, treffend opgetekend door de schrijfster. Compliment!


Yvonne. Coach-depressie

Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen
Ms. Nameless
Add Your Stars

Nieuwsgierig?!

Boek Mirjam Veltman, Allemaal bijzondere mensen

Verbinden & Vertrouwen

Dé beste gesprek-starters voor jouw relatie!

moon gesprek starters relatie apk
Gesprekstarters verbinden en vertrouwen Moon Consultancy

‘Duidelijk, heel bruikbaar en orgineel! ’Eindelijk een set kaarten waar je echt wat aan hebt! Ik heb al verschillende andere kaarten met vragen in de kast liggen. Maar bij deze set merk je direct dat de vragen zijn voortgekomen uit de praktijk ervaring van de maakster. Dat zij relatietherapeut is met een behoorlijke staat van dienst, verbaasd mij dan ook niet. De vragen zijn af en toe behoorlijk confronterend en direct. Precies zoals het bedoeld is: je zou het zelf willen durven vragen aan je partner, maar om dat zomaar te doen is best spannend! Dat je het dan op een kaart ziet staan, maakt het net wat prettiger. Het zijn trouwens geen losse kaarten, het is een boekje met spiraal. Erg handig formaat en op mooi papier. Absoluut een aanrader!Door Lianne op 4 maart 2024