Kiezen voor je partnerrelatie of je affaire
23 juli 2023 
1 min. leestijd

Kiezen voor je partnerrelatie of je affaire

Kiezen voor je partnerrelatie of je affaire

relatie of affaire Moon Consultancy


Het kiezen tussen je partnerrelatie en een affaire is een zeer complexe en emotionele beslissing. Het is belangrijk om te erkennen dat elke situatie uniek is en dat er geen eenduidig antwoord is dat voor iedereen geldt. Het vereist diepe zelfreflectie, eerlijkheid en het besef van de gevolgen van je keuze.

Ten eerste is het essentieel om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je partner. Het verbergen van een affaire kan de emotionele afstand vergroten en verdere schade aanrichten aan de relatie. Het openstellen over je gevoelens en twijfels kan helpen bij het herstel van vertrouwen en het bespreken van eventuele problemen in de relatie.

Het is ook belangrijk om de oorzaken en gevolgen van de affaire te begrijpen. Wat heeft geleid tot de affaire? Is het een reactie op onvervulde behoeften in de huidige relatie of is het een teken van onopgeloste persoonlijke problemen? Het is van cruciaal belang om te onderzoeken of de affaire een tijdelijke ontsnapping is of dat er diepgaande problemen in de relatie zijn die moeten worden aangepakt.

Daarnaast is het van belang om de gevolgen van beide keuzes te overwegen. Een affaire kan leiden tot schade en pijn voor alle betrokkenen, inclusief jezelf, je partner en eventuele kinderen. Het kan ook een blijvende impact hebben op je eigen gevoel van integriteit en zelfrespect. Het is belangrijk om te overwegen of de voldoening of spanning die je uit de affaire haalt opweegt tegen de negatieve effecten op de lange termijn.

Het maken van een keuze vereist ook de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en de gevolgen ervan. Het kan nodig zijn om professionele hulp te zoeken, zoals relatietherapie, om te helpen bij het verkennen van de onderliggende problemen en het herstellen van de relatie.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke weg je wilt inslaan. Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je partner, en om de gevolgen van je keuze zorgvuldig te overwegen. Ongeacht de keuze die je maakt, is het van essentieel belang om respectvol en eerlijk te handelen en de betrokkenen zoveel mogelijk te beschermen tegen verdere schade.

Mirjam Veltman: 30+ jaar therapeut voor individuen, partners en gezinnen met als specialisatie hechting en trauma. Cliënten komen uit alle lagen, rangen en standen van de samenleving: van celebrity's uit de mediawereld, politici, directeuren met beursgenoteerde bedrijven, loodgieters, onderwijzers, hoogleraren, thuis-blijf- moeders en vaders, vastgelopen en opstandige jongeren ...! en alles daar tussen in.Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse hondenbezitster en liefhebster van wandelen in de natuur van bos, polders en strand. Auteur van het boek "Allemaal bijzondere mensen", korte verhalen uit de praktijk van mijn praktijk Moon Consultancy.
Reactie plaatsen