15 tips om de hechting in je relatie te versterken:
14 augustus 2023 
1 min. leestijd

15 tips om de hechting in je relatie te versterken:


 1. hechting moon consultancy 2. Open Communicatie: Communiceer openlijk en eerlijk met je partner. Deel je gedachten, gevoelens en zorgen, en moedig je partner aan om hetzelfde te doen. 3. Emotionele Beschikbaarheid: Wees emotioneel beschikbaar voor je partner. Toon empathie en begrip wanneer ze hun emoties delen.


 4. Quality Time: Plan regelmatig quality time samen, weg van afleidingen zoals technologie. Dit creëert ruimte voor diepere gesprekken en connectie.


 5. Fysiek Contact: Knuffelen, handen vasthouden en andere vormen van fysiek contact kunnen je gevoel van nabijheid vergroten en het vrijkomen van oxytocine stimuleren.


 6. Luister Actief: Luister actief naar je partner zonder direct met oplossingen te komen. Laat hen voelen dat ze gehoord en begrepen worden.


 7. Waardering Uiten: Toon dankbaarheid en waardering voor de kleine dingen die je partner doet. Dit versterkt positieve gevoelens binnen de relatie.


 8. Vertrouwen Opbouwen: Bouw een basis van vertrouwen door je beloftes na te komen en eerlijk te zijn, zowel in grote als kleine zaken.


 9. Samen Doelen Stellen: Werk samen aan doelen, of het nu gaat om persoonlijke groei, carrière of gezamenlijke avonturen. Dit creëert een gevoel van partnerschap en verbondenheid.


 10. Elkaars Liefdestaal Leren: Ontdek en begrijp elkaars liefdestaal – de manier waarop je liefde uit en ontvangt (bijv. woorden van bevestiging, quality time, fysieke aanraking).


 11. Conflictbeheersing: Leer gezond omgaan met conflicten. Focus op het begrijpen van elkaars standpunten en werk samen aan oplossingen in plaats van tegen elkaar.


 12. Vergiffenis en Acceptatie: Leer elkaar vergeven voor fouten en tekortkomingen. Acceptatie van elkaars imperfecties versterkt de band.


 13. Ondersteun Elkaars Groei: Moedig de persoonlijke groei van je partner aan en steun hun ambities. Dit creëert een gevoel van veiligheid en ruimte binnen de relatie.


 14. Verrassingen en Kleine Gebaren: Doe af en toe iets speciaals voor je partner, zoals een lief briefje, een verrassingsdate of hun favoriete maaltijd bereiden.


 15. Deel Leuke Ervaringen: Creëer samen positieve herinneringen door nieuwe ervaringen te delen, zoals reizen, hobby's oppakken of samen een cursus volgen.


 16. Zelfzorg en Eigen Identiteit: Zorg goed voor jezelf en behoud je eigen identiteit. Een gezonde zelfzorg stelt je in staat om een betere partner te zijn en houdt de relatie in balans.Onthoud dat hechting en verbondenheid in een relatie een voortdurend proces zijn dat zorg en aandacht vereist. Het bewust investeren in deze aspecten kan leiden tot een diepere, meer bevredigende en duurzame relatie.Ga direct aan de slag met handige online APK kaartjes: hét hulpmiddel om meer verbinding en diepgang in je relatie te krijgen!

Mirjam Veltman: 30+ jaar therapeut voor individuen, partners en gezinnen met als specialisatie hechting en trauma. Cliënten komen uit alle lagen, rangen en standen van de samenleving: van celebrity's uit de mediawereld, politici, directeuren met beursgenoteerde bedrijven, loodgieters, onderwijzers, hoogleraren, thuis-blijf- moeders en vaders, vastgelopen en opstandige jongeren ...! en alles daar tussen in.Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse hondenbezitster en liefhebster van wandelen in de natuur van bos, polders en strand. Auteur van het boek "Allemaal bijzondere mensen", korte verhalen uit de praktijk van mijn praktijk Moon Consultancy.
Reactie plaatsen