Mirjam Veltman

Wie is Mirjam Veltman

Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy

Mirjam Veltman

Moeder van 3 volwassen kinderen, partner van Bernard Winsemius, woon langer in Dordrecht dan de stad waar ik geboren en getogen ben: Amsterdam en fanatiek honden liefhebster!

Ik ben mijn praktijk Moon Consultancy in 2005 gestart.  Ik werkte hiervoor ruim 15 jaar in verschillende functie's in de jeugdhulpverlening. Als mentor voor jongeren bij begeleid kamer bewoning, gezinstherapeut, crisismedewerkster, leef fase huizen, ambulant hulpverlener Families First (methodiek ter voorkomen van uithuis plaatsingen) en heb veel collega's opgeleid in het vak. 

Nadat verschillende mensen mij vroegen als 'hun hulpverlener' te blijven ondersteunen in de gezinnen, heb ik een sabbatical opgenomen.  Ik heb vervolgens binnen een paar weken mijn praktijk opgezet en georganiseerd. Alle noodzakelijke licentie's en vergunningen aangevraagd en mijn therapie praktijk aan huis ingericht.  

Moon Consultancy  is een praktijk voor psychosociale hulpverlening in Dordrecht met specialisatie in relatietherapie, systeemtherapie. Ik ben geschoold in de Emotionaly Foccussed Therapy ( EFT ) van Sue Johnson. Ik geef de Houd me Vast trainingen, speciaal voor iedereen die verdieping in zijn relatie nodig heeft (maar niet direct in therapie zou hoeven). Ook geef ik EMDR therapie en werk ik als gespecialiseerd Narratief therapeut. Daarbij beschik ik over ruime kennis van de methodieken Cognitief, RET, ACT, Schema therapie en diverse andere methodieken. 

Elk jaar volg ik nieuwe studie's en opleidingen om mijn professionele kennis up to date te houden. Dit, in combinatie met de aansluiting bij de beroepsvereniging LVPW en een registratie bij de stichting EFT, geeft een betrouwbare basis betreft kwaliteit voor de cliënten in de praktijk.  Hierdoor is het ook mogelijk om met een aanvullende polis, vergoedingen te krijgen bij de meeste zorgverzekeraars. 

De kern van mijn werk draait om hoofd en hart. Altijd in relatie tot communicatie: met jezelf en de belangrijke andere mensen om je heen. De therapie die ik geef, lijkt op mij: duidelijk, professioneel en persoonlijk. Ik ben oprecht betrokken bij mijn cliënten, kan mij goed inleven en maak dingen niet ingewikkelder dan ze zijn. Die no-nonsense aanpak wordt door cliënten als plezierig ervaren. 

Mijn kracht? Inspireren, uitdagen, kritische vragen stellen en met onverwachte invalshoeken nieuwe mogelijkheden (laten) zien. Bij mij kan je terecht voor individuele therapie, (EFT-) relatietherapie, gezinstherapie, EMDR, Narratieve therapie en bedrijfs coachen. Tevens maak ik gebruik van de methode’s Cognitieve therapie, RET, positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie.


En als ik 'uit' sta? Dan zijn mijn lief en ik met onze honden op pad met onze grote rode trots: een oldtimer mercedes 'dubbellucht' camper!

Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy


Reactie plaatsen