18 Tips voor zelfvertrouwen!
23 maart 2021 
2 min. leestijd

18 Tips voor zelfvertrouwen!

18 tips voor zelfvertrouwen moon consultancy

 

18 Tips voor zelfvertrouwen!

1

Sta elke ochtend op met een positieve gedachte.

Help jezelf door bijvoorbeeld een mooie spreuk boven je bed te hangen die je direct ziet bij het wakker worden.

2

Wees lichamelijk actief. Ga sporten of een extra rondje wandelen met je hond. Vaak is 3 x per week een half tot 1 uur (extra) beweging voldoende om je lekkerder in je vel te voelen.

3

Glimlach bewust. Kijk maar wat er gebeurd als jij met een chagrijnig gezicht over straat loopt en hoe mensen op jou reageren als je met een open, vriendelijk gezicht over straat loopt.

4

Let op je lichaamshouding: als je rechtop loopt, alsof je kruin met een draadje omhoog getrokken wordt, straal je iets anders uit (namelijk zelfvertrouwen!) dan als je in-een gedoken in hun hoekje kruipt.

5

Maak eens een ‘done-lijstje’, in plaats van een ‘to-do-lijstje’. Je zal verbaasd en verheugd zijn als je aan het einde van de dag ziet wat je allemaal (vaak ongemerkt tussendoor ook nog) gedaan hebt.

6

Voor een ‘to-do-lijstje’: kijk eens kritisch naar prioriteiten. Wat zijn de 3 echt allerbelangrijkste dingen die je gedaan wilt hebben. Als je deze hebt gedaan, beloon jezelf met iets waar je blij van wordt.

7

Stop met enorme takenlijsten voor jezelf op te stellen. Het helpt je gevoel van falen alleen maar te versterken.

8

Maak een EHBO lijst voor jezelf met positieve en helpende activiteiten. Zorg dat je het lijstje in het zicht hebt, zodat je direct jezelf op goede, rustige en positieve gedachten kan helpen brengen, mocht je het even niet meer zien zitten.

9

“Ont-Schuldig” jezelf: vaak denken we snel fout of veroordelend over onszelf. Vraag jezelf eens af of je écht verantwoordelijk bent voor iets dat is gebeurd. Is dat zo? Herstel de fout en bedenk hoe je het voortaan anders kan aanpakken

10

Schaam jij je voor een fout of opmerking die je hebt gemaakt? Spreek het uit of schrijf het op. Op die manier kan je het loslaten en verder gaan.

11

Juist succesvolle mensen maken fouten…. Daar leer je van en het helpt je inzicht te geven in hoe jij jezelf kan verbeteren.

12

Denken, Voelen, Doen…! Negatieve gedachtes, zorgen voor negatieve gevoelens en zorgen voor negatief geladen actie’s.

Denk positief, zorg dat je de bijbehorende positieve gevoelens  herkent en je zal zien, dat jouw actie’s meer het gewenste effect en resultaat zullen hebben.

13

Maak een overzicht van dingen waar jij goed in bent. Wat zijn jouw talenten, jouw krachten. Waarmee zou je het liefst al je dagen vullen? Denk aan werkzaamheden, vrije tijd, nu, over jaren…

14

Waar kan jij ’s nachts voor worden wakker gemaakt? Waarin zit jouw passie, wat doe jij het liefst? Zou je hier meer naar kunnen leven?

15

Zou je iets willen doen, maar vind je het heel eng? Kijk eens of je met hele kleine stapjes toch ‘enge dingen’ kunt gaan doen! Zo bewijs je jouzelf dat het je lukt. Succes is voeding!

16

Is jouw “nee” echt een duidelijke “nee?”. Of laat jij je snel verleiden met het idee dat je anders niet aardig gevonden wordt door anderen? Spreek jezelf uit! Je bent er duidelijker door naar je omgeving, mensen weten beter wat ze aan jou hebben en de meeste mensen hebben er geen moeite mee als jij laat zien wat je wel of niet wilt. (en hebben ze dat wel, mag jij je afvragen of deze mensen wel passen in jouw leven…!).

17

Hoor jij het wel echt als je een compliment krijgt? Of praat je er snel overheen? Luister, laat het tot je doordringen! Tip: schrijf alle complimenten op die je ontvangt -ook als je het er misschien niet helemaal mee eens bent! Ze zijn wel goed bedoeld en aan jou gericht… Lees de lijst af en toe eens door en voel wat het met je doet!

18

Richt je op positieve mensen. Het geeft je een hele hoop flow en focus als je openstaat voor hun energie. Bovendien is het een beetje besmettelijk, het zal je helpen te relativeren en de zaken van een positieve kant te bekijken!

 

Mirjam Veltman: 30+ jaar therapeut voor individuen, partners en gezinnen met als specialisatie hechting en trauma. Cliënten komen uit alle lagen, rangen en standen van de samenleving: van celebrity's uit de mediawereld, politici, directeuren met beursgenoteerde bedrijven, loodgieters, onderwijzers, hoogleraren, thuis-blijf- moeders en vaders, vastgelopen en opstandige jongeren ...! en alles daar tussen in. Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse hondenbezitster en liefhebster van wandelen in de natuur van bos, polders en strand. Auteur van het boek "Allemaal bijzondere mensen", korte verhalen uit de praktijk van mijn praktijk Moon Consultancy.
Reactie plaatsen