Mijn passie: mensen helpen!


Mirjam Veltman, Relatietherapeut Moon Consultancy

Vrouwen….

Een blog over mijn werk!
Waar te beginnen… er is nogal wat gebeurd en vooral veranderd gedurende mijn werkzame leven!
Ooit begon het bij dromen, als kind. De wereld nog open, vers en vol geweldige mogelijkheden.
Ik wilde dierenarts worden, of boerin, of fotograaf. Maar mensen helpen leek mij ook helemaal top! Lange tijd heb ik in mijn onderhoud weten te voorzien door te werken als fotojournaliste en combineerde dit met het poetsen van andermans huizen. Want met alleen het verkopen van foto’s aan kranten viel weinig beleg op het brood te verdienen.
Later ben ik verder gaan studeren, verdieping, verbreding, specialisatie’s…

Eigenlijk is dat nooit meer gestopt: Het investeren in mijzelf op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Het bleek toch één van de belangrijkste activiteiten van een ondernemer om het überhaupt naar mijn zin te blijven hebben in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Naast de zorg voor mijn gezin is mijn eigen praktijk voor relatie- en individuele therapie, Moon Consultancy ontstaan. En ben ik actief in nog 2 andere bedrijven: Uitgeverij De Schildpad en de Maan en het bedrijf Pure4Ever.
Verbindende factor van mijn drie bedrijven – Het helpen van anderen, om hun doelen en dromen waar te maken. –

Naast persoonlijke- en professionele ontwikkeling is er een andere zeer belangrijke tak-van-sport: netwerken.
Zonder een gedegen netwerk ’kom je er niet’.
En dan bedoel ik niet het old-boy’s network of het zo negatief klinkende gebruik maken van kruiwagens…
Ik doel op het durven en willen delen en verbinden met anderen. Het werkelijk gunnen, interesse tonen in anderen. Het willen helpen van mensen, ideeën aandragen, suggestie’s voor verbeteringen voorleggen, een andere inkijk of inzicht geven in een bepaalde vraag, wens of doel. Het meedenken om een verlangen te verwezenlijken.
Zonder dat er sprake moet zijn van een ‘ruilhandel’, of een ‘jij doet dit voor mij, nu verwacht ik wat van jou’.

Mijn ervaringen op het gebied van netwerken zijn divers. De vele verschillende netwerk bijeenkomsten zijn vaak gericht op een bepaald vakgebied, regio of ander segment van de werkende bevolking.
Wat ik vaak mis tijdens een borrel, koffie-ochtend, ontbijt of lunch, is het wederzijds investeren in de vorm van empathie, een commitment durven aan te gaan, vanuit een vertrouwen. Negen van de tien keer krijg ik een visite kaartje in mijn handen geduwd en begint mijn gesprekspartner een riedel af te steken over waarom ik diegene vooral moet gaan inhuren…. Mijn nekharen gaan dan recht overeind staan en die weerstand zal vast voelbaar zijn…

Ik heb er van geleerd, want natuurlijk deed ik dit zelf ooit ook!
En daar komt het fenomeen ‘vrouwen’ om de hoek. Doen waar (de meeste) vrouwen goed in zijn: ‘Het durven verbinden, tonen van interesse, vertrouwen op intuïtie!’ En ondertussen -uiteraard- oog voor het jezelf profileren als ondernemer. Want juist al die verschillende rollen en taken die vrouwen juist hebben, verplichtingen en vrijwillig
aangegane bezigheden, maken vrouwelijke ondernemers nou juist zo extra interessant!

Ik draag geen mantelpakjes, loop niet op pumps maar wel graag op gympie's, zou best wel wat vaker naar de kapper kunnen gaan  en neem geen blad voor mijn mond…
Ik ben mijzelf en wat je ziet is wat je krijgt!
En zo werkt voor mij ook het netwerken: wat heb jíj nodig, waar kan ik jou bij helpen, met wie kan ik je in contact brengen? En dat is dan weer die verbindende factor van mijn drie ondernemingen. Met mijn praktijk help ik mensen zichzelf te ontwikkelen. Problemen, die worden ervaren, in een ander daglicht te zetten. Trauma’s helpen verwerken.
De ander meer in eigen kracht en mogelijkheden te zetten.
Met de uitgeverij help ik dromen waar te maken van auteurs, concreet vorm te geven, een platform voor een breder publiek te creëren.
En met Pure4Ever help ik mensen met een vitaler leven en een gezonde portemonnee en zo in hun leven een betere balans te bieden.

Mijn uitgangspunt is altijd de ánder.
Want wat je geeft, krijg je terug!

Mirjam Veltman

Mirjam Veltman: 30+ jaar therapeut voor individuen, partners en gezinnen met als specialisatie hechting en trauma. Cliënten komen uit alle lagen, rangen en standen van de samenleving: van celebrity's uit de mediawereld, politici, directeuren met beursgenoteerde bedrijven, loodgieters, onderwijzers, hoogleraren, thuis-blijf- moeders en vaders, vastgelopen en opstandige jongeren ...! en alles daar tussen in.Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Trotse hondenbezitster en liefhebster van wandelen in de natuur van bos, polders en strand. Auteur van het boek "Allemaal bijzondere mensen", korte verhalen uit de praktijk van mijn praktijk Moon Consultancy.
Reactie plaatsen